Evo šta mu je napisala:

„Poštovani oče Nenade, rodila se Milica od Svetog Nektarija izmoljena. Prošle godine poslali ste mi molitve za porod, ulje, ikonu Svetog Nektarija i brojanicu, Bogu hvala, eto mi i Milice. Molila sam se kako ste rekli i koristila osvešatno ulje. Venčali smo se u crkvi. Pre molitvi Svetom Nektariju dok nisam saznala za njega i molila mu se, nisam mogla da iznesem trudnoću, imala sam spontani. Preko vas sam saznala za molitve za porod Svetom Nektariju.

Čim sam počela moliti se i koristiti osvećeno ulje sve je počelo kako treba. Rodila se Milica 21.8.2017. godine. Sada joj je nešto više od 5 nedelja. Želela bih da pošaljem kandilo u Eginu u slavu Božiju i zahvalnost divnom Svetom Nektariju. Molim Vas pomenite Milicu (nije još krštena), Sladoja, Vanju, Ljubinku i Ivanu pred svetim moštima u Manastiru Ćelijama gde služite. Oprostite i hvala!

Blagodarna majka Vanja iz Beograda“

U Srbiji se deo moštiju Svetog Nektarija nalazi u Manastiru Ćelije. Pravoslavni vernici slave Svetog Nektarija Eginskog, kojem se mole za zdravlje i za izlečenje. Njegova ikona čuva se u Valjevu, gde mnogi hodočasnici dolaze ne bi li im Sveti Nektarije uslišio molitve.

Svetom Nektariju najviše se mole ljudi oboleli od raka, a na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su i paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest. Veruje se da su se nad njegovom moštima dešavala razna čuda isceljenja.

By admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *